Oriënterend solliciteren. wat is dit?

U heeft enige jaren ervaring in een functie. U bent toe aan een andere uitdaging waar u nog geen relevante ervaring in heeft. U heeft hier wel de capaciteiten voor.

U gaat met vakgenoten die deze relevante werkervaring wel hebben een oriënterend gesprek voeren. Dit gesprek is informeel van aard. U gaat vragen wat deze persoon dagelijks voor werk doet, wat u moet weten voor deze functie, wat deze werkzaamheden inhouden in de praktijk. U krijgt door deze gesprekken waarbij u zelf de vragen stelt een duidelijk beeld wat deze functie inhoud en ook kunt u voor uzelf uitmaken of u warm loopt om zelf deze werkzaamheden in de toekomst te willen doen.

Ik leer u werken met interview technieken. Hierdoor krijgt u veel informatie tijdens deze gesprekken. Deze vakkennis kunt u gebruiken tijdens sollicitatiegesprekken. Hierdoor wordt uw kans van slagen bij het vinden van een nieuwe baan reëel.

U selecteert 10 tot 20 bedrijven waar u graag wilt werken.

U zet uw lievelingsbedrijf op 1.

U begint uw gesprekservaring op te bouwen met bedrijf nummer 20. U zult merken dat het voeren van gesprekken ervaring vereist. Oefening baart kunst. Als er op het ene moment geen baan is bij een bedrijf, waar u een goed gesprek heeft. Het kan zo zijn dat er na een paar maanden wel een vacature is; u krijgt vanzelf een uitnodiging voor een gesprek zonder dat er meerdere concurrenten zijn. U vindt met succes een nieuwe baan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s